Новини, Читателски

Къщите са под постоянна заплаха, игрището да се огради

През последните месеци се направи много за подобряване на инфраструктурата на новия квартал южно от Спортното училище. Благоустрои се теренът, издигнаха се хубави къщи, асфалтираха се двете основни улици.
Има обаче и някои нерешени въпроси. Тренировъчното игрище на футболния клуб се намира непосредствено до новата улица “Петър Попангелов-старши”. Точно зад едната врата е самата улица, а оттатък уличното платно се намират къщите на наши съкварталци. Преди имаше естествена дига, която предпазваше от топката къщите и специално стъклата на прозорците. Сега тя е премахната и при по-силен удар по футболната топка като нищо може да се стигне до неприятен инцидент – счупен прозорец или, не дай Боже, нещо по-сериозно.
На снимката, която прилагаме, може да се види колко реална е тази опасност.
Знае се, че Самоков и Боровец са предпочитани за провеждане на спортно-подготвителни лагери на наши отбори, а и на тимове от чужбина. Затова смятаме за нужно да се издигне преграда зад северната страна на терена, която да възспира силно изританите топки. Ако има възможност, добре е и цялостно да се огради самото игрище.

Жители на Четвърти квартал /”Гробищаро”/

Leave a Reply