Новини, Образование, Спорт, Футбол

„К. Фотинов”, „Н. Вапцаров” и „Св. св. Кирил и Методий” – № 1 на футбол

Общинският кръг по футбол в рамките на Ученически игри 2016-2017 г. се състоя на 3 и 4 ноември на ст. „Искър”. Най-много отбори – седем, участваха в групата от 5 до 7 клас. Шампион стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, който ще представя общината и на областното състезание. Втори и трети се класираха СУ „Отец Паисий” и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Много оспорвано преминаха мачовете при по-големите. В групата 8-10 клас първи излезе тимът на ПТГ „Никола Вапцаров” с подгласници ПГ „Константин Фотинов” и ОУ „Неофит Рилски”. При най-големите първото място зае съставът на ПГ „К. Фотинов”, следван от СУ „Отец Паисий” и ПТГ „Н. Вапцаров”.
Общо в турнирите участваха 16 отбора с над 240 футболисти от всички училища в града и Говедарци. Главен ръководител на състезанията бе Николай Вуков, представител на ФК „Рилски спортист-2011”. От името на Община Самоков благодаря на директорите на училищата и учителите по физическо възпитание и спорт за изключителното съдействие при провеждането на състезанията.

Жулияна Костова
гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината

Leave a Reply