Латвия спря полета на България /до 20 г./ и Миро Васов, ще играем за петото място на Евро 2018

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Българският национален отбор загуби от Латвия с 57:77 в четвъртфинал от европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 г. в дивизия Б. Двубоят се игра на 20 юли в зала “Универсиада” и бе решен в третата четвърт. Тогава преднината на гостите от прибалтийската страна надмина 20 точки и това сякаш сложи край на надеждите на зрителите в залата да станат свидетели на домакински обрат в последната част.
Йордан Минчев бе най-резултатен за българския отбор с 10 пункта, докато двама играчи отбелязаха по осем точки – Иван Алипиев и Мирослав Васов. Последният отново игра стабилно, имаше 50-процентова успеваемост в стрелбата, а освен това добави две борби и една асистенция към статистиката си.
Юношата на “Рилски спортист” и неговите съотборници ще имат възможност да се реваншират поне частично пред своите привърженици още днес от 16 ч., когато излизат в първия си мач от спора за разпределението на местата от 5-о до 8-о срещу Чехия.
Треньорът на младите “лъвове” Константин Папазов отдаде нужното уважение на тима на Латвия.
“Латвия трудно може да бъде победена и днес определено си пролича разликата в класите между двата отбора. Съперникът ни игра много класно и всеки път, когато намалявахме изоставането си, те ни отговаряха с нова тройка”, сподели впечатленията си Тити Папазов. Той допълни, че българите са можели да превъзмогнат умората, ако разликата в резултата не е набъбнала толкова много.
“До момента момчетата бяха безупречни в отношението и поведението си! Сега трябва да ги вдигнем психически и физически. Иска ми се волята и характерът да надделеят над умората в оставащите двама мача. Длъжни сме да играем добре и да зарадваме нашите привърженици”, завърши специалистът.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*