Баскетбол, Новини, Спорт

„Левски Лукойл” дръпна с една победа в полуфиналната серия с „Рилски спортист”

Снимка: www.bgbasket.com

Очакваната с голям интерес първа среща от полуфиналната серия между „Левски Лукойл” и „Рилски спортист” не оправда очакванията за напечен сблъсък. Домакините изиграха много добър двубой на 7 май в зала „Универсиада” и обезличиха силните страни на самоковския отбор, за да стигнат до успеха с 90:69.
Още в първата част „сините” изковаха преднина от 9 пункта. Преднината им достигна 15 т. във втората част, но „Рилски” се окопити и се доближи до съперника си. В третия период схемата се повтори – „Левски” пак стигна до двуцифрен аванс, но гостите отново се върнаха в мача. Така се стигна и до последната част, в която вече нямаше какво да задържи тима на Людмил Хаджисотиров в мача.
Самият той изрази недоволството си от направените 21 грешки и изпуснатите 10 наказателни удара от неговите възпитаници. „Натрупаните фаулове също оказаха влияние. Към всичко това прибавяме и факта, че високите ни играчи не бяха на познатото ниво и съвсем логично силен отбор като „Левски” се възползва от нашите слабости. Смятам обаче, че в сряда ще покажем друго лице”, заяви Удо след мача.
Дерек Райт отбеляза 15 т. в първия мач, Златин Георгиев реализира 14 пункта, а капитанът Йордан Бозов завърши с 10 т.
„Рилски спортист”: Райт 15, Георгиев 14, Бозов 10, Джетър 8, Тейлър 6 /Равънел 9, Маринов 4, Васов 2, Маринчешки 1, Иванов, Вутев/.

Делян Василев

Leave a Reply