Здраве, Новини

Легла и инвалидни колички дари БЧК на болницата

Общо 22 болнични легла – 12 за неврологичното и кардиологичното отделение и 10 за детското отделение, както и две нови инвалидни колички, дари Българският червен кръст на самоковската болница. Дарението бе обявено официално на среща в „МБАЛ-Самоков” на 25 май в присъствието на председателя на БЧК проф. Христо Григоров, управителят на болницата д-р Светла Скелина и председателят на Общинския съвет на БЧК д-р Виолета Москова. Тук бяха и народната представителка Красимира Ковачка, кметът Владимир Георгиев и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева.
„Изпитвахме подобна нужда от много време. Благодарни сме на БЧК за дарението и се надяваме сътрудничеството помежду ни да продължи”, заяви д-р Скелина.
Д-р Ковачка, която до скоро управляваше самоковската болница, изтъкна, че партньорството на лечебното заведение с Червения кръст е с дългогодишна история. „Винаги сме имали тази подкрепа – преди първата акредитация на болницата БЧК ни дари необходимото оборудване; по-късно – преди седем години, получихме и линейка; благодарение пък на доброто ни взаимодействие и с ръководството на общината след извършения текущ ремонт болницата не отстъпва по нищо например на окръжни болници”, сподели Ковачка.
Проф. Григоров уточни, че парите за леглата и инвалидните колички са получени от голямо частно дарение от Германия. „Ние имахме голяма подкрепа от управата на Община Самоков в лицето на кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева относно създаването на Европейски център за подготовка на планински спасители в Боровец, за което сме им много благодарни. Уверен съм, че ще продължим сътрудничеството помежду си”, допълни Григоров.
По-късно официалните лица се запознаха с дарението на място, в болничните стаи.

Делян Василев

Leave a Reply