Новини, Шарен свят

Ледената пързалка приключи с по-добра равносметка от миналогодишната

Разходите за ледената пързалка на централния площад „Захари Зограф” са намалени, а приходите са увеличени, съобщиха от общинската администрация.
За тримесечното използване на съоръжението /пързалката влезе в действие през декември, а бе демонтирана на 21 март/ са изразходвани 22 250 лв., което е близо половината от направените разходи през предишния сезон – 42 700 лв.
През тази зима не е наеман допълнителен персонал, а са пренасочвани на площадката работници от други общински дейности. Благодарение на това съответните разходи са спаднали от 17 хил. само на 2800 лв. – средствата за медицинско обслужване.
Не е наемана машина за поддръжка на настилката, а е ползван ръчен труд на служители от Общинското строително предприятие. Вследствие на това тези разходи са намалени цели 20 пъти – от 40 хил. на 2 хил. лв. Разходите за гориво пък са с 2 хил. лв. по-малко благодарение на по-добрия контрол, независимо от повишените цени на горивата.
От друга страна са увеличени приходите от ползване на пързалката от ученици от общинските училища. Като цяло за сезона постъпленията от площадката възлизат на 19 430 лв., което е с около 1000 лв. повече от предходния сезон.
От Общината обявиха, че обмислят как да популяризират и рекламират още повече пързалката за следващия сезон. Освен ползата за здравето и настроението на пързалящите се, целта е разходите още да се намалят, а приходите допълнително да се повишат.

2 Comments

 1. Ясен

  Това е ясно като бял ден че от тая пързалка печалба няма и не би могло да има. Нагледен пример как се разхищават парите на измъчените данъкоплатци.

 2. Пепи

  Разходи-22 250 лв.
  Приходи-19 430 лв.
  Извинявай Ясене, това е огромна сума за община с бюджет 25 млн.-цели 3 000 лв. загуба!А не мислиш ли за удоволствието,което тази пързалка доставя на самоковските деца?Как да си запълват времето-да пушат ли,да пият ли,какво?
  Аз съм твърдо “за” традицията да продължи и през следващите години.

Leave a Reply