Общинското лесничейство ще осигури дърва за 950 семейства, няма възможности за повече

В редакцията се обадиха граждани, недоволни, че не са включени в списъците на Общинското лесничейство за набавяне през тази година на дърва за огрев. В отговор ето какво обясни директорът на лесничейството инж. Владимир Малинов:
„Съгласно обявлението в канал „Рила” и в местната преса, от 21 до 28 януари в Общинското лесничейство се извършваше записване на граждани за набавяне на дърва за огрев. Предварително бяхме раздали декларации за попълването им от желаещите. Още на втория ден в града се записаха общо 500 души. От кметовете по селата бяха донесени списъци за още около 500 души. В окончателните списъци бяха записани общо 950 лица, нуждаещи се от 9000 кубика дърва. Това е заложеното количество дърва в горскостопанския ни план.
Кандидатите за дърва са много повече, защото при нас цените не са пазарни. Стопанството ни е общинско и провежда социална политика. Количествата обаче ни са ограничени и не сме в състояние да задоволим нуждите от дърва на всички желаещи.
Интересното е, че през 2012 г. например са осигурени дърва чрез Общинското лесничейство за 155 семейства, през следващата 2013 г. – за 187… Сега ще бъдат осигурени дърва за 950 и независимо от това пак остават много хора недоволни, тъй като не фигурират в списъците на одобрените. Но ние сме използвали всички възможности според нашия план и според наличните ресурси в горите ни.
Гражданите могат да си набавят дърва и от държавното горско стопанство, и от фирми, но на пазарни цени.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*