Летният сезон в Боровец стартира на 20 юни

След като зимният сезон приключи преждевременно, а и пролетта премина под знака на епидемията, от събота, 20 юни, започва летният туристически сезон в Боровец. Време е за излети в планината, за поддържане на здрав дух в здраво тяло.
Borovets Mountain Bike Park ще посрещне любителите на планинското колоездене с разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за начинаещи. Цената на еднодневната лифт карта за маунтин байк спускания ще бъде 30 лв., а на двудневната карта – 50 лв.
Въженият град „Бороландия“ също отваря врати на 20 юни. Домакините са подготвили изненади за малки и големи.
Екипът на Borovets Climbing and Mountaineering пък ще предлага на любителите на планината разнообразни маршрути и предизвикателни катерачни обекти. Професионалните планински водачи на „Бороспорт“ ще разкриват тайните на Рила по време на пешеходните турове до едни от най-красивите места.
През започващия сезон двупосочният билет за кабинковата въжена линия до Ястребец ще струва 15 лв. за възрастни и 6 лв. за деца от 7 до 14 г. Работното време на лифта и касите е от 8.30 до 18.30 ч. Последното качване от долна станция е в 17.30 ч., а последното качване от горна станция – в 18 ч. Почивни дни са понеделник и вторник.
Въжената линия „Ситняково експрес“ ще работи от  8.30 до 18.20 ч. Последното качване от долна станция е в 18 ч., а последното качване от горна станция е в 18.20 ч. Почивни дни са сряда и четвъртък. Работното време на касите е от 8.15 до 18 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*