Кухня, Новини

“Лидл” отвори врати и в Самоков

Най-новият магазин на немската верига хипермаркети “Лидл” отвори врати за клиентите си в Самоков днес. Това е 85-ия обект на търговската верига в България. Водосвет за успех на начинанието отслужи свещ. Любомир Годиняков, а лентата при откриването прерязаха кметът Владимир Георгиев, председателят на общинския съвет Силвия Стойчева и Бисер Инчовски – управител “Централизирани дейности” на “Лидл България”. Първите клиенти на новия магазин се срещнаха с майсторите-готвачи Иван Манчев и Таньо Шишков, известни и от телевизионния екран.
Като израз на съпричастност с жителите на града Lidl ще подкрепи общината с дарение с цел справяне с щетите от наводненията през изминалата седмица.
“За мен е удоволствие да открия новия магазин от веригата на “Лидл” в Самоков. Привличането на инвестиции е един от основните приоритети за една местна власт. Това дава възможност за разкриване на нови работни места от една страна. От друга – от наличието на конкуренция печели потребителя. Доволен съм, че жителите на Самоков ще имат вече по-богат избор и ще могат да пазаруват на конкурентни цени. Радвам се, че именно “Лидл България” избра Самоков за новия си магазин – наблюдавам инициативите на търговската верига, насочени към екологията и опазването на околната среда. Природата за нашата община е сред основните ресурси, с които разполагаме за развитието на туризма. Надявам се, че в бъдеще ще установим едно добро партньорство и ще реализираме съвместни инициативи за развитието на община Самоков. Пожелавам успех, много и доволни клиенти и удовлетвореност от партньорството ни”, заяви кметът Георгиев.
“С откриването на новия магазин жителите на Самоков ще могат да се възползват от нашите предложения с оптимално съотношение качество-цена и широка гама от внимателно подбран асортимент от хранителни и нехранителни стоки. Търговският обект в самоков е 85-ият филиал на Lidl в страната. Надяваме се клиентите да оценят централната локация и удобства като просторен паркинг и прегледна подредба в магазина. Всичко това прави пазаруването в Lidl лесно и удобно, като в същото време пести време и средства на потребителите. С откриването на магазина в Самоков създаваме 20 нови работни места. Сред нашите приоритети обаче е и грижата за обществото като цяло. Вследствие на наводненията в Самоков взехме решение да преосмислим подхода си при откриването на магазина – в знак на съпричастност ще подпомогнем общината с дарение. Надяваме се, че съвсем скоро ситуацията в града ще се нормализира”, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на “Лидл България”.
“Магазинът в Самоков е проектиран с фокус върху опазването на околната среда. Търговският обект използва с 30 % по-малко енергия от стандартна такава сграда, при която биха били покрити само нормативно заложените в страната изисквания за енергийна ефективност”, обясни Бисер Инчовски по време на церемонията.
Сред изненадите по време на откриването бе дегустацията на сладкарски изделия, част от постоянния асортимент на Lidl под марката Tastino, произведени от местна фирма, с която търговската верига работи от стъпването си на българския пазар. В специална зона в магазина клиентите могат да намерят продуктите от линията “Родна стряха”, която включва над 50 продукта, разработени специално за Lidl от доказани български производители. В най-новия обект на веригата в специално обособени зони с цел удобство за клиентите магазинът предлага свежи плодове и зеленчуци и хляб от фурната на Lidl, охладени продукти и други. Прясното месо е единственото в страната, сертифицирано от швейцарския институт SGS. Както всеки един магазин от веригата, магазинът в Самоков ще изненада приятно потребителите и с богатия избор от нехранителни стоки. Сред тях са марките козметика и слънцезащита Cien, почистващите препарати W5 и качествените бебешки и детски дрехи Lupilu.

х х х

“Лидл” е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част е от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България “Лидл” стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 85 магазина в 45 града и над 2200 служители.
“Лидл” има обекти в Германия, Франция, Великобритания, Полша, Испания, Италия, Холандия, Белгия, Австрия, Чехия, Гърция, Португалия, Румъния, Финландия, Дания, Унгария, Ирландия, Словакия, Швеция, Швейцария, Хърватия, Словения, Кипър, Малта, Люксембург, Сърбия, САЩ и България.

Leave a Reply