Новини, Шарен свят

Лошите пътища могат да създадат проблеми през зимата

На готовността за посрещане на зимата бе посветена работна среще в началото на ноември. В присъствието на кмета Владимир Георгиев, заместник-кметове и други представители на Общината ръководители от ЧЕЗ, „Бекастрой”, ВиК, РУП, Пожарната „МБАЛ-Самоков”, „Спешна помощ”, както и кметове на села декларираха, че в общи линии са взети мерки за безопасност при зимни условия.
Посочиха се обаче и проблеми – лошото състояние на пътищата от републиканската мрежа /изровен асфалт, недостатъчна маркировка и неподдържани банкети на много места/, неспазване на ограниченията на пътя за Гуцал, опасността при наклона край училището в Говедарци /често в голямото село спирал и токът/, „Спешна помощ” няма пряк телефон, а и линейките не могат да излизат без специално централно разрешение и пр.
Кметът Георгиев подчерта, че Общината е в постоянна връзка с всички институции, при възможност ще помага, но отпуснатите 180 хил. лв. за зимна подготовка са крайно недостатъчни. Градоначалникът призова всички да дават бърза информация при нужда, за да може да се реагира веднага. Обявено бе, че в Общината има 24-часово дежурство и там също могат да се подават сигнали за аварии и други проблеми. От местната управа предупредиха, че при непочистен сняг пред търговски обекти и при изхвърлянето на сняг от тротоарите и дворовете на пътното платно ще се налагат глоби. Представителите на различните институции получиха списъци с телефоните на кметовете на селата, а на самите кметове бяха раздадени списъци с аварийните телефони.

Евгения Попова

Leave a Reply