Новини, Туризъм, Шарен свят

Лошите пътища създават проблеми на Боровец пред сезона

Подготовката на Боровец за зимата бе обсъдена на работна среща в курорта на 8 ноември. За своята част от общата работа говориха представители на регионалните дирекции по пожарна безопасност и по горите. От ЧЕЗ благодариха на общинското ръководство за съдействието в кризисни ситуации и допълниха, че съоръженията са подготвени за работа при зимни условия.
Стана ясно още, че 22 полицаи ще бъдат командировани за сезона в Боровец, за да подпомагат осигуряването на обществения ред и сигурност. Те ще бъдат настанени в хотелите „Самоков”, „Флора”, „Иглика” и „Рила”.
Тревога продължава да предизвиква лошото състояние на пътищата до курорта. От Пътното казаха, че са осигурени 1.3 млн. лв. за ликвидиране на три свлачища по пътя за Радуил, но в този участък има още двойно повече свлачища. Не случайно и кметът Владимир Георгиев напомни за основателните протести на местните жители по повод тежкото състояние както на тази отсечка, така и на други шосета в района. Що се отнася до почистването на снега, осигурени са достатъчно машини и материали.
Кметът Георгиев декларира и че отпадъците ще се извозват по-често. Особено важнао е правилното транспортиране на хранителните отпадъци, за да се предотврати разпространението на болести по животните.
Изяснено бе също, че е извършен ремонт на водохващането във високата част на курорта и са почистени резервоарите.

Leave a Reply