„Лунни лъчи”, „Дилижанс” и Ирина Атанасова – първенци в Созопол

Самоковски състави превзеха с артистичност и усмивки морската сцена на националния фестивал „Красив роман е любовта”, състоял се на 17 и 18 юни в Созопол.
Емоцията от песните и присъствието на самоковските изпълнители на откритата сцена пред местното народно читалище „Отец Паисий-1896” предизвикаха аплодисменти и възхищение, а нашият букет от ноти и думи, от песни, явно журито прие с удоволствие, защото името на родния ни град бе съобщено многократно при награждаването вечерта на 18 юни.
Вокално-инструментална група „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов при читалище-паметник „Отец Паисий-1859” бе класирана на първо място за изпълнение с жив съпровод, като получи диплом и статуетка.
Ирина Атанасова от „Лунни лъчи”, вложила сърцето си в „Когато луната изплува” и „Замълчи, замълчи”, също бе класирана първа за индивидуално изпълнение. Благовест Ангелов пък заслужи трето място за индивидуалното си изпълнение на „Вечерна песен”.
Вокална група „Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков при читалище-паметник „Отец Паисий-1859” също бе класирана на първо място за синбек, като грабна златен медал. За индивидуалните си изпълнения пък Цветан Ангелов и Надя Миткова заеха второ и трето място и получиха съответно сребърен и бронзов медал.
От името на колектива на читалище-паметник „Отец Паисий-1859” изказваме поздравления и желаем на съставите и изпълнителите още много творчески успехи и все така да прославят родния град и читалището!

Зоя Станкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*