Култура, Новини

„Лунни лъчи” и Надя Миткова се изявиха отлично в Чепеларе

За първи път формациите към читалище-паметник „Отец Паисий 1859” вокално-инструментален състав „Лунни лъчи” и вокална група „Дилижанс” бяха поканени в Чепеларе за участие във фестивал за стари градски и забавни песни.
Фестивалът се състоя на 30 юни и 1 юли. Площадът на Чепеларе бе превърнат в открита сцена, а самият фестивал пък се превърна в истински празник на песента.
Китното градче посрещна радушно 48 състава и индивидуални изпълнители от всички краища на страната ни. Самоковските състави се представиха на втория ден. След много изпълнения на вокални групи, съпровождани само от акордеон, появата на сцената на„Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов и живото оркестрово изпълнение възхитиха всички присъстващи. Соловите и дуетните изяви на Ирина Атанасова и диригента Цветан Ангелов развълнуваха публиката, която припяваше заедно с тях и след всяко изпълнение заедно с бурните аплодисменти се чуваха и възгласи „Браво!”.
Като индивидуален изпълнител от вокална група „Дилижанс” се представи Надя Миткова. Тя беше своеобразният светъл лъч на фестивала. С мелодичен глас, усмихната и енергична, Надя вдигна на крака присъстващите и ги накара да пеят, да ръкопляскат и да танцуват.
Участниците в двата състава се завърнаха в Самоков с грамоти за отлична изява и със задоволството, че са представили за пореден път читалището и Самоков на достойно ниво.

Leave a Reply