Култура, Новини

„Любовта е…” какво?

Нова книга

На този въпрос се опитва да даде отговор в новата си стихосбирка Райна Бакрачева. Десетки свои стихотворения и едно есе – поезия в проза, авторката е събрала на около 60 страници. Много от произведенията са изящно и с вещина илюстрирани от Спаска Александрова.
Бакрачева е добре позната със своите поетични творения. Първата й стихосбирка излиза през далечната вече 1991 г., а сегашната е девета поред.
„Любовта е… Бог!”, изповядва се сякаш в нея поетесата. „Човек не е живял, ако не е обичал поне един път истински!” – с тази пък мисъл завършва книгата.
Издател е „Приятел”. Редактор на „Любовта е…” е Тодор Попов, а художественото оформление е дело на Надка Вардарова. Книжката може да се закупи и от редакцията на в. „Приятел”.
Райна Бакрачева е родена в Широки дол. Завършва гимназия „Константин Фотинов” в Самоков и учителски институт в Дупница. В продължение на три десетилетия упражнява благородната учителска професия. Удостоена е със званието „Старши учител” и е наградена с медал „Климент Охридски”. През последните години и десетилетия активно сътрудничи на местната и централната преса.

Leave a Reply