Баскетбол, Новини, Спорт

Любовта към баскетбола събра малки и големи състезатели в „Арена Самоков”

Много емоции, музика и майсторски баскетболни изпълнения съпътстваха новогодишния празник в зала „Самоков” на 29 декември. Среща на паркета си дадоха смесени състави от различни възрасти от школата на клуба. Разпределението на играчите в тях се оказа изключително равностойно и първите мачове завършиха с равенства. Победител обаче имаше в двубоя между юношите на „Рилски” и треньорите, в чиито тим личаха имената на Еми Ушагелова, Теодора Бозова, Борислав Трифонов, Любомир Киров и Даниел Христов. В този мач опитът си каза думата и наставниците стигнаха до успеха.
Определено най-голям интерес и вълнение сред участници и зрители на празника предизвикаха последвалите конкурси за стрелба от центъра и от зоната за 3 т. В първата надпревара най-добре се представи 15-годишният Васил Лобутов. Година по-младият от него Борислав Борисов пък поднесе голямата изненада за деня. Боби стигна до финал в хвърлянията за 3 т., където негов съперник бе американецът Травис Тейлър. Борисов успя да спечели дуела със 7 точни попадения от 10 опита и за награда получи баскетболна топка с автографите на всички играчи от мъжкия тим на „Рилски”.
Всички участници в празника получиха от организаторите много лакомства, а накрая си направиха и обща снимка в залата.
Позитивна е равносметката за изминалата 2017 г. за „Рилски спортист”. Мъжкият състав на клуба стигна до бронзовите медали в Националната баскетболна лига, като преди това загуби инфарктно с 2:3 успеха полуфиналния плейоф срещу „Лукойл Академик”. Всичките отбори от различните възрастови формации на клуба в силния пол – до 12, 14, 16 и 19 г., стигнаха до държавните финали и се класираха в топ 8 на България. Финали играха и девойките на „Рилски”, а момичетата до 12 г. завоюваха републиканската титла навръх 2 юни след домакински успех над „Нефтохимик” с 57:40.

Leave a Reply