Новини, Политика

Любопитно: Самоков е най-големият град, в който кандидат-кмет от БСП печели от раз

Местните избори на 25 октомври в общината приключиха, както е известно, с убедителна победа на досегашния кмет Владимир Георгиев. Той ще бъде начело на града и района и през следващия 4-годишен мандат – до есента на 2019 г., след като спечели в неделя 65 % от гласовете на участвалите във вота.
С оглед на резултатите в областните градове в страната, където Българската социалистическа партия не спечели от раз нито едно кметско място, наблюдателни съграждани се запитаха дали Самоков не е най-големият град в България, в който печели още на първи тур кандидат на Столетницата.
Редакционна проверка показа, че това предположение излиза напълно правдоподобно, тъй като освен в 27-те областни града в страната, кандидат на БСП не е спечелил и в нито един от осемте по-големи от Самоков общински центрове – Казанлък, Асеновград, Димитровград, Дупница, Петрич, Сандански, Горна Оряховица и Свищов. Това автоматично превръща нашия град в лидер в своеобразната класация за най-успешен кандидат-кмет на левицата на местните избори.

Leave a Reply