Баскетбол, Новини, Спорт

Людмил Хаджисотиров: „Бяхме пренавити, можем много повече”

Наставникът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров направи треньорски дебют в мъжкия баскетбол в снощния двубой от първия квалификационен кръг за Шампионската лига срещу „Цмоки” /Минск/. Неговият отбор загуби с 58:72, като на практика реваншът в Беларус утре ще е протоколен. Ето какво обясни Удо минути след сблъсъка вчера в „Арена Самоков”:
„Направихме много грешки от пренавиване и скованост и може да се каже, че сами се бихме. Това не е нашата игра, можем много повече. Мисля, че сме способни на много по-добра игра особено в нападение. Вкарахме само 58 точки, а същевременно и в защита направихме доста грешки. Въпреки това без последната тройка, те са вкарали 69, а това е силен и класен отбор, който миналата година вкарваше над 90 и 100 точки във ВТБ лига и „Еврокъп”. Голямото желание в този мач специално ни изигра лоша шега.
В Беларус играчите трябва да играят спокойно и да си отворят сърцата, да не се плашат и да не се притесняват. Това е началото на сезона, нов отбор сме. Мачът в четвъртък е шанс да се подобрим и ще отидем да играем за победа и да се борим до последно.
Сега трябва да се опитаме максимално да се възстановим психически и физически. Трябва да направим правилните анализи, да фиксираме грешките и момчетата да се успокоят и да играят повече баскетбол. Днес имаше прекалено сковаване, което не трябва да го има”, завърши Хаджисотиров.
Шансовете за успех на самоковци в Минск обаче са съвсем минимални, ако се доверим на прогнозите на букмейкър № 1 в света Sportingbet. Единицата е фиксирана на 1.071 срещу 6.00 за изненадваща победа на Йордан Бозов и компания.

Leave a Reply