Людмил Хаджисотиров: „Не съм оптимист, че в следващите 2-3 месеца ще може да се доиграе първенството”

Наставникът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров не вярва, че сезонът в Националната баскетболна лига ще може да се доиграе в следващите месеци. „Моята позиция е, че в момента най-важно е здравето на хората. На всички ни се иска да играем баскетбол и да се занимаваме с това, което обичаме, но в момента спортът е на по-заден план. На първо място е здравето. Никой не знае на 100 %, но от това, което следя от прогнозите на лекарите, не съм оптимист, че в следващите два-три месеца ще може да се доиграе първенството, не само в България, а и в Европа“, заяви Хаджисотиров.
Някои федерации на Стария континент все още изчакват, но други прекратиха турнирите си и обявиха моментния лидер за шампион.
„Като гледаме фактите и случващото се в момента, има логика и в тези действия. Експертизата на специалистите е, че тук още не сме започнали да се катерим по тази права на коронавируса. След това има един пик, почти всички смятат, че той ще настъпи след месец и половина или два. След него трябва нещата да се стабилизират и кривата да започна да намалява. На базата на това явно други държави са си направили анализите и са спрели първенствата. На нас всички ни се иска да завършим това, което сме започнали, но в случая да се чака две или три седмици още за нещо, което няма яснота или за което опитът показва, че вероятно ще се развие в друга насока, може би няма смисъл”, сподели треньорът.
„Нормално е състезателите да са притеснени. Смятам, че при всички е така, но не трябва да има паника“, добави наставникът. „Всички първенства спират, дори и сръбското. Трябва да се вземе възможно най-правилното решение“, каза още Хаджисотиров.
Старши треньорът на самоковските баскетболисти призова всички българи да са отговорни, да следват препоръките на специалистите и да спазват указанията им. „В случая от нас, по-младите, ще зависят животите и на хората, които са ни отгледали и ценим. Възрастните хора също трябва да бъдат отговорни и да се пазят. Надявам се всичко да се оправи по-скоро“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*