Баскетбол, Новини, Спорт

Людмил Хаджисотиров: “Рилски спортист” се развива в много професионална насока”

Треньорът Людмил Хаджисотиров изведе “Рилски спортист” до втора Купа на България след като вчера самоковци сразиха с 89:80 “Левски Лукойл” във Велико Търново. Младият специалист бе част и от тима, който за първи път донесе титлата в Самоков през 2016 г., когато все още бе помощник на Росен Барчовски. Логично Удо бе изключително щастлив след триумфа на неговия тим в старопрестолната столица.
“Истински вярвах, че ще вдигнем Купата, защото момчетата са не само много добри баскетболисти, но и страхотни личности. Спечелихме мача с отборна игра, със сериозна подготовка, вяра, изключителен характер и сърце”, коментира емоционално Л. Хаджисотиров. Той заяви, че напрежението е част от професионалния спорт, а “Рилски спортист” “обича напрежението”. Старшията благодари най-сърдечно на капитана Йордан Бозов, който завърши като топ реализатор в двубоя.
“Огромни благодарности на Данчо Бозов! Никой не знае, че той стисна зъби и игра с частично разкъсан менискус и болки в коляното. Данчо показа уникален характер и сърце и именно заради това е наш лидер. Абсолютно си заслужи приза за най-полезен играч във финала! Той е истински пример за подражание”, въодушевен бе наставникът от спортното дълголетие на своя капитан. Треньорът се изказа ласкаво и за президента на клуба инж. Петър Георгиев.
“Благодаря на нашия президент, който ни осигурява уникални условия за работа. Публиката ни също е невероятна през тази година. Очевидно клубът се развива в много професионална насока”, завърши оптимистично и с поглед в бъдещето Хаджисотиров.

Leave a Reply