Людмил Хаджисотиров смени Росен Барчовски начело на “Рилски спортист”

След 5 години начело на “Рилски спортист” досегашният наставник Росен Барчовски сдаде поста на помощника си Людмил Хаджисотиров. Това стана на заседание на управата на клуба.
Самият Барчовски е повишен в длъжност и занапред влиза в ролята на спортен директор, като ще отговаря за всички селекции в мъжкото и женското направление.
Хаджисотиров пристигна в Самоков през лятото на 2012 г. като помощник на Р. Барчовски. В периода от тогава досега дуото постигна едни от най-големите успехи в новата история на клуба – сребро и бронз в Балканската лига, две трети места в НБЛ, три бронзови отличия в турнира за националната купа и спечелването на Купата на България през април тази година.
В кариерата си до момента известният с прякора си Удо млад специалист е бил наставник и на национални отбори за кадети, юноши и младежи. Той има и богат опит зад Океана. Преди години /през 1998 г./ заминава за САЩ. Първо учи в университета “Уинчиндън” и печели титлата в конференция NIPSAC, а през 2000 г. се мести в колежа в Бостън, където записва политически науки. Там е част от отбора на “Бостън Ийгълс” и през 2001 г. става шампион на конференцията BIG EAST.
Две години по-късно преминава в Мейн – там става и капитан на отбора, а успоредно с това учи журналистика и масмедии. През 2004 г. се завръща в България. Последователно играе за “Левски”, “Спартак МВР” и ЦСКА. Има записани мачове и за швейцарския елитен БК “Женева”.
Сред баскетболната общественост Людмил Хаджисотиров е известен като един от най-добрите млади специалисти в страната, с отлична визия, богат професионален опит и перфектен английски език.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*