Людмил Хаджисотиров: „Удоволствие е да работя с толкова амбициозни и трудолюбиви спортисти”

Людмил Хаджисотиров-Удо. Снимка:
Национална Баскетболна Лига / National Basketball League

Треньорът на БК „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров-Удо логично бе изключително доволен от представянето на своите възпитаници при категоричната победа с 87:73 над „Левски Лукойл” в София на 4 януари.
„Още от началото на мача искахме да играем по-агресивно и да използваме предимството си от по-голямата ротация на състава. Поздравявам целия отбор за проявеното желание и себераздаване. Всички момчета имаха своите добри моменти в мача и допринесоха за победата”, сподели Удо веднага след мача. Младият специалист изрази удовлетворението си, че вече няма контузени състезатели в тима.
„Тренираме в пълен състав от около седмица и смятам, че това постепенно си проличава. Удоволствие е да видиш как всички играчи се явяват на тренировките по желание и дори остават след тях да стрелят и да се упражняват допълнително. Момчетата са изключително амбициозни и трудолюбиви и знаят какво искат да постигнат както в индивидуален, така и в отборен план. Наистина е удоволствие да работя с тях”, изрази възхитата си 40-годишният наставник.
Относно повишените очаквания към „Рилски спортист” с оглед на добрия старт в първенството и натрупаните осем поредни победи Хаджисотиров заяви, че всички в тима трябва да продължат добрата работа.
„Това, което предишни години не успявахме да направим – да имаме по двама равностойни играчи на позиция, сега го имаме. Всеки състезател допринася със своята енергия, за да се превърнем в тази машина, която опитваме да изграждаме. Казал съм на момчетата, че трябва да бъдат „гладни” за успехи и да работят скромно, за да постигнем заедно своите цели. Ако сме здрави и работим усърдно всеки ден, мисля че ни очакват много добри неща”, завърши щастливият треньор.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*