Людмил Хаджисотиров-Удо: „Всички в „Рилски” сме едно семейство”

Снимка: Bulgarian Basketball Federation

Людмил Хаджисотиров-Удо – щастливият треньор на новия носител на Купата на България по баскетбол „Рилски спортист”, разкри разковничето за великолепното представяне на тима от началото на сезона.
„Всички ние сме част от едно голямо семейство. При нас всеки помага на другия – щаб, играчи, ръководство – всички сме едно цяло. Фокусираме се върху настоящето и се наслаждаваме на самия процес да работим заедно. А когато правим това и резултатите се виждат”, изтъкна младият специалист. Това бе втори трофей за него от турнира за Купата като треньор на „Рилски спортист”, а по време на първата за клуба титла от пролетта на 2016 г. бе помощник на настоящия национален селекционер Росен Барчовски. По този повод Удо коментира, че е много приятно да носиш такъв уникален, макар и малко тежък (14 кг), трофей.
„Благодаря на всички играчи и служители в клуба и най-вече на президента инж. Петър Георгиев за всичко, което прави за баскетбола в Самоков”, сподели още Хаджисотиров.
Той обаче е реалист и знае, че още в петък на тима предстои нов труден мач – срещу набиращия сила състав на „Ямбол”.
„Апетитът идва с яденето, както се казва. Все още имаме още работа за вършене и цели за постигане. Вярвам, че ще направим всичко, което зависи от нас, за да задържим това високо ниво. Сега ни предстои двубой с „Ямбол”, а след това идва ред и на „ФИБА къп”. Там изтеглихме най-трудния жребий, но аз вярвам, че ще играем добър баскетбол и ще се борим докрай срещу „Парма” (Перм)”, завърши Людмил Хаджисотиров. Двубоят с руснаците е част от осминафиналите на турнира за Купата на ФИБА Европа и ще се състои на 23 март в т. нар. Балон в Ботевград. Преди това самоковци гостуват на „Ямбол” на 19 март, петък, от 18 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*