Култура, Новини

“Магията на Рила” – от 24 до 26 юни

От 24 до 26 юни в Боровец ще оживеят автентичният български фолклор и традиционните родни занаяти по време на един от най-големите фолклорни фестивали в страната – „Магията на Рила планина“.
За четвърта поредна година фестивалът се организира от Съюза на хотелиерите и собствениците в курорта, Община Самоков и „Бороспорт“ АД. Форумът това лято е част от поредицата празненства и други прояви, с които се отбелязва 120-годишнината от създаването на курорта.
Фестивалът, който ще се проведе пред хотелския комплекс „Рила”, ще започне на 24 юни, петък, с изложба на ръчно изработени произведения и демонстрации на майстори-занаятчии, художници и приложници. Кулминацията ще бъде етно вечер с нестинарски танци и концерт на „Тъпани и гайди“.
На следващия ден ще се състои конкурсът за народни танци с награден фонд 4000 лв., осигурен от организаторите. В конкурса могат да участват всички непрофесионални състави за народни танци.
Гостите ще могат да опитат самоковски мекици, приготвени по изпитана стара рецепта в „Юнашкия тиган“ на Ангел Ангелов. Финал на вечерта се предвижда да сложи концертът на група „Етнотикс“, чиито изпълнения по оригинален начин съчетават автентичното с модерното звучене.
В неделя, на 26 юни, пък ще продължи изложбата-базар.
От фирма „Бороспорт” вече информираха, че през тези дни ще работят кабинковата въжена линия до Ястребец и въженият град „Бороландия“.
Повече информация за фестивала и възможности за съпътстващи изяви може да се получи в Адвенчър център “Бороспорт” в хотел „Рила”, тел. 0882 669 603 и 0889 607 000.

Leave a Reply