Култура, Новини

Мажоретките завършиха сезона със спектакъл в пълна зала /снимки/

Концерт с богат репертоар изнесе на 22 юни в читалище-паметник “Отец Паисий” мажоретният състав “Самоков” с ръководител Теменужка Янкова.
Изявата бе посветена на завършващия творчески сезон 2011-2012 на „старите” възпитанички, раздялата с някои от тях и представянето на новите надежди.
Самата г-жа Янкова изведе на сцената десетото поколение мажоретки на Самоков с думите: „Честито стъпване на сцена, мили мои звездички! Искам да бъдете винаги най-добрите, каквито са били вашите предшественички”.
Водещата, мажоретка от доскорошния състав, даде поводи за гордост у публиката, разказвайки в паузата между изпълненията за международните участия на състава в Италия и Турция. Както е известно, нашите момичета пожънаха успехи и заслужиха награди при участията си във фестивали и в двете държави.
Танц „Италиано”, танц по турска песен, танц „Самоков” /със самоковски текст/, композиция „Хубава си, моя горо” и многобройни други изпълнения очароваха стотиците зрители и слушатели.
Последвалото сбогуване с част от състава премина много емоционално. Имаше сълзи и треперещи гласове – музикален ръководител и мажоретки си благодариха взаимно за усърдния труд и прекрасните моменти и изразиха съжаление, че след 4 години на сцена сегашното изпълнение е последно.
Цветя и аплодисменти подкрепиха двете страни и върнаха бързо техните усмивки. А усмивките на новите участнички тепърва ще греят. Момичетата ще се стремят с репетиции, воля, любов към изкуството да запазят нивото на прочулия се самоковски състав, а защо не и да вдигнат още по-високо летвата.

Яна Василева

Снимки: Делян Василев

no images were found

Leave a Reply