Мажоретките честваха четвъртвековен юбилей

Мажоретен състав „Самоков” с ръководител Теменужка Янкова отбеляза своята 25-годишнина с голям концерт в читалище-паметник „Отец Паисий” на 17 декември.
„25 години отлетяха сред младост, красота и концертни прояви. Когато положихме началото на състава през 1989 г., исках Самоков да има представителен мажоретен състав, по-хубав от тези, които бях виждала. Днес съм горда, че наистина сме едни от най-добрите в страната”, заяви в началото г-жа Янкова.
Тя сподели, че от всички участнички в състава изисква да бъдат дисциплинирани, да имат чувство на отговорност, да умеят да работят в екип, да бъдат добри – качества, които са нужни не само на сцената, но и в живота.
„Моите момичета, както аз ги наричам, са повече от 200-250 и се превърнаха в синоними на умни, красиви и талантливи деца и млади хора”, възкликна Т. Янкова.
Последва чуден концерт на десетте участнички в настоящия състав, които смениха по време на изявата си цели пет тоалета. Представени бяха композиции по песен за Самоков на Валентин Ахчийски, италианска мелодия, популярни поп парчета и обработени фолклорни изпълнения – все знакови изяви за мажоретките.
Нежната гвардия на Самоков има престижни участия на най-големите сцени в България – НДК, площад „Батенберг” и зала „Арена Армеец” в София, амфитеатрите в Пловдив и Варна, в различни фестивали и надигравания. Гастролите във Франция, Италия, Турция пък са своеобразната черешка на тортата.

Ангелският глас на младата Маргаритка Бочева също завладя присъстващите с изпълнения на „Пътнико свиден”, „Ако си дал” и други любими български песни.
Младите творци Николай Войнов и Любен Михайлов с весели скечове заредиха зрителите с още по-ведро настроение.
„Само ценните неща устояват на катаклизмите и промените”, бяха написали в поздравителния си адрес кметът Владимир Георгиев и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева. Адресът бе прочетен от зам.-кмета Сия Шехтанова, която пожела още много вдъхновение и успехи на състава.
Поздравителен адрес бе изпратил и народният представител Радослав Стойчев. Пепа Георгиева, гл. експерт „Култура” в Общината, връчи на състава кошница с цветя от името на кмета Георгиев.
Много приятна изненада за Теменужка Янкова бе благодарственото писмо от петия мажоретен състав, в което се изтъква, че ръководителката е дала тласък на по-нататъшното развитие на участничките в състава като личности.
Кошница с цветя бе връчена на юбилярите и от името на председателя на читалището Стоян Пашов. Ръководителката на красивите момичета бе зарадвана при закриването на концерта и с оригинална торта.

Делян Василев

Теменужка Янкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*