Мажоретки и малки танцьорки – неочаквано добра комбинация

Красота, чар, талант и неподправени детски емоции завладяха сцената на читалище-паметник „Отец Паисий” на 30 май, на концерта-продукция на мажоретен състав „Самоков” с ръководител Теменужка Янкова и школата по танцово изкуство с ръководител Ралица Стоянова към читалището.
Началото бе поставено от мажоретките с танц „Самоков” по известната едноименна песен на Валентин Ахчийски. Представителките на нежната гвардия се изявиха в различни формации, с различни тоалети, помпони и палки, като показаха богат репертоар.
Чаровниците на Ралица Стоянова представиха мюзикъла „Пеперудена магия”, по време на който сцената се изпълни с „човешки” пчелички, калинки, гъсеници, а малчуганите се изявиха и като добри актьори и предадоха сполучливо мисията на постановката – да бъдем добри и да си помагаме. Малките танцьори играха и на фона на популярната руска песен „Калинка”, предизвиквайки много емоции и аплодисменти в залата. Р. Стоянова е съчетала успешно уменията и възможностите на подрастващите с атрактивни атрибути – воали, костюмчета, ветрила, за да се получи истински спектакъл.
„Пожелавам на всички весело лято. И да помните – очакваме ви отново наесен, за да продължим заедно да творим красота чрез изкуство”, заключи Стоянова.
Водеща на концерта бе Зоя Станкова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*