Култура, Новини

Майските празници няма да се честват масово

Традиционните чествания през май тази пролет няма да имат масов характер, обявиха от сформирана комисия към Общината. Причината е продължаващото извънредно положение и въведените във връзка с него противоепидемични мерки.
По изключение няма да се честват масово Денят на победата над фашизма и Денят на Европа на 9 май. Отменя се и традиционното шествие до Кръста на 14 май, посветено на освобождението на Самоков от турско робство. Предвижда се тогава само да бъдат поднесени венци от името на общинското ръководство на паметника на Кръста и на новия паметник на опълченците в центъра на града ни.
Няма да се състои и тържественото връчване на наградата за изобразително изкуство „Захарий Зограф”, предвидено първоначално за 15 май. Междувременно журито, заседавало чрез видеоконферентна връзка, предстои да обяви името на новия носител на авторитетното отличие.
В зависимост от развитието на ситуацията със заразата допълнително ще се вземат решения във връзка с честването на 24 май и празника на зрелостниците.

Leave a Reply