Малките футболисти на Димчо Маринов – шампиони в Равда

Самоковските медалисти миг след награждаването. Снимка: Николина Фандъкова

Децата от школата на Димчо Маринов, родени през 2003 г., записаха изключителен успех на силния турнир за подрастващи в Равда. След като през 2012 г. те завършиха трети, а през миналата година финишираха втори, сега дойде ред и да окупират първото място. При това малчуганите сториха това с две гръмогласни победи – 12:0 над „Бъдеще” /Бургас/ и 11:0 над столичния „Ферион”, както и след успех с 2:0 срещу силния тим на „Доростол” /Силистра/.
Най-оспорваният мач на нашите бе срещу „Бургас спорт” – 1:1. Въпреки че това бе единствената среща от турнира, която се игра без засади /по изричното настояване на щаба на нашия опонент/ самоковчетата показаха отлична игра, завидно самочувствие и вяра в победата, и бургазлии едва успяха да изравнят в последната минута.
При родените през 2004 г. децата от школата на бившия капитан на „Рилски спортист” също се представиха много добре. Тук обаче представителите на „Ферион” и „Бургас спорт” взеха своеобразен реванш, като надделяха съответно с 2:1 и 3:1 над самоковци. В последния мач малките ни съграждани си го изкараха на тима на „Спортист” /Нови хан/, който допусна във вратата си 9 безответни попадения. Така нашите финишираха на трета позиция. Д. Маринов похвали специално Мартин Николов, който макар и след претърпяна спешна операция от апендисит по морето, е проявил мъжество и е останал да подкрепя съотборниците си.
Всички деца получиха медали от организаторите на турнира.
Още два повода за радост след тежките двубои по родното крайбрежие бяха отличията на Димитър Шопов за най-добър защитник при родените през 2004 г. и на Мартин Джимбов за най-добър нападател при родените през 2003 г.
„Благодаря много на родителите на децата, които бяха неотлъчно до нас по време на престоя ни в Равда. Благодаря за подкрепата и на моята съпруга”, добави за „Приятел” Маринов.
Очаква се през септември да стартират и първенствата за подрастващи – „Футбол 7” и „Футбол 9” в София, в които нашите са вече утвърдени участници.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*