Новини, Образование

Малки абитуриенти блеснаха с театрален спектакъл

Умело подготвени от режисьорката Весела Колешанова, участниците в театър „Веселушко” към читалище „Любословие” четвъртокласници от НУ „Станислав Доспевски” се разделиха чрез театрална постановка с досегашното си първо училище.
Драматизациите по български народни приказки, хорото, ръченицата и каубойският танц на малките талантливи актьори предизвикаха на самия 1 юни в Младежкия дом бурните и искрени аплодисменти на публиката, препълнила салона.
В. Колешанова удостои с грамоти от името на читалището учителката Йорданка Кирова и своята помощничка – педагогическият съветник в училището Катя Янакиева.
С много топли думи завършващите началното си образование момичета и момчета бяха приветствана от своята класна ръководителка Й. Кирова, от г-жа Никова и от директорката Камелия Асенова. Благодарността, полезните напътствия и думите, че училището остава отворено и в бъдеще за неговите възпитаници, просълзиха мнозина от присъстващите. Малките абитуриенти пък буквално отрупаха с цветя своите преподавателки.
Част от трогателното тържество беше и Снежана Дамянова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината.

Тодор Попов

Leave a Reply