Новини, Шарен свят

Малки и големи посетиха манастира “Свети Мина”

Снимка за спомен пред входа на манастира

Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни подари на своите клиенти за 1 ноември – Деня на народните будители, еднодневна екскурзия до манастира ”Свети Мина” в София.
Целта бе да отдадем почит на родолюбивите просветители и същевременно да пробудим в сърцата на възрастните с необратими здравословни проблеми вяра в собствените им сили и възможности.
През 2003 г. малка родителска организация – сдружението с нестопанска цел ”Довери ми се”, постави началото на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания, отглеждани в семейна среда. През 2008 г. дейността бе поета от Общината, като бяха обхванати освен деца, и възрастни.
Като се имат предвид постоянно оказваните услуги, разширяването на групата и най-вече преодоляваните всекидневни трудности хората от екипа в центъра имат самочувствието да се нарекат будители в социалната сфера.
Благодарение на делото ни днес децата, младежите и възрастните с увреждания имат място, където да се чувстват значими и нужни.
Димитрина Миленкова

Leave a Reply