Култура, Новини

Малки театрали зарадваха благотворително обитатели на Дома за стари хора

Благотворително представление за обитатели на Дома за стари хора “Сем. д-р Калинкови” изнесоха в сряда, 1 март, в Младежкия дом възпитаници на театър “Веселушко” с режисьор Весела Колешанова. Театралите са ученици в НУ “Станислав Доспевски” и вече няколко години се изявяват на сцена под ръководството на г-жа Колешанова и със съдействието на своите учителки Йорданка Кирова и Валентина Никова. Спектакълът в сряда, в който бяха преплетени кратки драматизации, разиграни сценки по песнички и пародийни изпълнения, бе посветен на пристигането на Баба Марта и успя да развълнува и да изпълни с положителна енергия възрастните зрители, сред които бе и директорката на дома Виолетка Павлова.
“Децата са много трудолюбиви, талантливи и интелигентни. Работя с тях вече няколко години и те се превърнаха в истински актьори”, възкликна Весела Колешанова. Тя не пропусна да благодари за отличната организация и безрезервната подкрепа на преподавателките на малките момчета и момичета.
В края на проявата малчуганите подариха ръчно изработени мартеници на своите гости, които пък зарадваха младежите с идентичен жест.

Leave a Reply