Новини, Шарен свят

Малчуганите от детска градина „Зорница” отправиха послания за добрина навръх 1 юни /СНИМКИ/

С вълнуващо тържество под надслов „Аз съм добър, ти си добър!” на самия 1 юни посрещнаха празника си децата от ДГ „Зорница”. Слънчевото време сякаш приветства организаторите за тяхната инициатива и щедро ги дари със своите лъчи. Те пък бяха включили в програмата дете–слънчице, което „раздаде” добрина на присъстващите малчугани и техните родители. Деца като слънца от четвърта подготвителна група се изявиха и с мажоретни танци.
Поучителна драматизация, показваща последствията от лошите ни думи и действия, и с акцент към добрите ни дела, изиграха Пипи и Мими – преподавателите Десислава Стоянова и Лора Ванчева.
„Много е важно децата още от най-крехка възраст да бъдат възпитавани в добри обноски, които не са разкош, а необходимост и ключ към общуването с останалите хора. Тук ние учим децата на най-важните думички –„моля”, „извинявай”, „заповядай”, „ако обичаш”, подчерта директорката Евелина Големинова. Тя пожела по-често възрастните да гледат на света през детските очи и да бъдат техен пример.
Празникът продължи със забавни спортно-състезателни игри, включително с велосипеди и тротинетки. Накрая пък всички заедно пуснаха балони с цветовете на националния трибагреник и с изписани на тях вълшебни думички.
Гости на тържеството бяха второкласници с ръководител Ани Аврамова-Шейнова от СУ „Отец Паисий”, които дариха домакините с изписани на шарени листчета и залепени на красиво оформен картон послания на доброто.
Сред присъстващите бяха и гл. експерт „Образование” в Общината Снежана Дамянова, и Полина Спасова-Чангърова, началник на отдел ГРАО.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2110408922322379

Leave a Reply