Култура, Новини, Образование

Малчугани зарадваха родителите си с ръчно изработени накити

Изложба-базар на клуб „Арт палитра” с ръководител Латинка Щъркелова към Младежкия дом събра на 17 септември в дома третите класове от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Учениците, предвождани от преподавателките Виолета Щупалова, Катя Кирова и Магдалена Бранкова, се впечатлиха от ръчно изработените гривни, гердани, колиета и изкупиха почти всичко, за да зарадват своите родители. Цените на бижутата бяха символични – от 1 до 5 лв.
На изложбата присъстваха и майсторките на красивите накити – Габриела Стоянова, Радостина Иванова и Станиела Хаджийска. Иначе в клуба членуват още четири момичета.
Г-жа Щъркелова разказа на гостите историята на тази свята за християнството дата – деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.
„Днес е необикновен ден за нас и по още една причина. Именно 17 септември, но през 2012 г. /тогава понеделник/, бе първият учебен ден за нашите ученици. На този ден имаме двоен празник – не само християнски, но и житейски. Благодаря ви, че поканихте именно нас”, развълнувани бяха учителките.
Л. Щъркелова, която е и директор на Младежкия дом, пък заяви, че до края на годината се предвиждат още подобни прояви, включително голяма коледна изложба.

Делян Василев

Leave a Reply