Малчугани изнесоха благотворителен спектакъл

За трета поредна година режисьорката Весела Колешанова и учителката в НУ „Станислав Доспевски” Йорданка Кирова организираха съвместно благотворителен спектакъл в полза на нуждаещи се. Тазгодишното представление /което учениците от 2-а клас играха общо 6 пъти през седмицата, а предстои и премиера пред родителите им/ включваше драматизации на приказки и стихотворения. Целта е да се подпомогнат сирачета от самоковско село.
„Всички вложихме много усилия, за да се получи добър резултат. Децата се проявиха като достатъчно добри актьори, показаха увереност, ритмика и акробатика. Видно е, че имат напредък в сравнение с миналогодишното ни представление”, похвали младите театрали след благотворителната проява в сряда, на 11 май, В. Колешанова. Тя не пропусна да благодари и на г-жа Никова от „Ст. Доспевски” за съдействието.
В спектакъла участваха всички 24 деца от класа, които се преобразиха в приказни герои – котки, мишки, мечки, вълци, под умелата режисура на Колешанова. Публиката в киносалона на училището пък, съставена от съученици на малките актьори от другите класове, се забавлява искрено и откликна активно с аплодисменти и одобрителни възгласи.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*