История, Новини, Образование

Малчугани се запознаха с делата на Васил Левски

Ученици в началния етап от три училища бяха гости на Детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” по случай 144-годишнината от гибелта на Васил Левски. Третокласници и четвъртокласници с ръководители Анелия Георгиева и Любомира Тинчева от ОУ „Христо Максимов” и второкласници от НУ „Петър Берон” проследиха с интерес специално подготвените от библиотекарката Нели Ковачка филм и презентация за живота, делото и обесването на националния ни герой.
Малчуганите се запознаха и с някои от най-силните думи на Апостола на свободата: „Ако спечеля – печели цял народ; ако загубя – губя само мене си”, „Дела трябват, а не думи”, „И не забравяйте – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме”, „Аз съм посветил себе си на отечеството си, да му служа до смърт и да работя по народната воля”. Видяното, чутото и наученото предизвикаха истински интерес у децата, които се надпревараха да задават въпроси, докато г-жа Ковачка задоволяваше любопитството им.
Днес пък – 17 февруари, гости на Детския отдел на библиотеката ще бъдат първокласниците с учител Миглена Механджийска от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.

Leave a Reply