Баскетбол, Новини, Спорт

Малшанс за жените под Аязмото

Женският отбор на БК „Рилски спортист” загуби отложения си мач с „Берое” в първенството. Нашите момичета паднаха с 56:62 на 22 февруари в Стара Загора, въпреки че през по-голямата част от срещата водеха в резултата, на моменти дори с 12 точки разлика!
За съжаление силите на гостенките не достигнаха в заключителната четвърт. Тогава заралийки се вдигнаха на щурм и най-вече чрез Ралица Нанева и американката Дафни Фрийсън успяха да стигнат до 5-ата си победа в Националната баскетболна лига.
„Рилски” диктуваше събитията на паркета в началото, като успя да поведе със 7 пункта след 10 минути игра – 18:11. На полувремето светлинното табло показваше 40:36 за тима ни, а в края на третия период – 49:42 за нас.
Показателите на самоковки след сирената обаче не бяха високи – 55 % успеваемост от линията за наказателни удари, 46 % при изстрелите от средно разстояние и 28 % при стрелбата от тройката.
Ан Фаръл записа най-високо КПД за „Р. спортист” – 15 точки и 12 борби. По 13 т. добавиха Еми Ушагелова и Цветелина Николова, а интересното е, че само две от записаните в тимовия лист седем баскетболистки се появиха в игра.
В следващия кръг – на 4 март, понеделник, „Рилски” приема „Монтана”. Двубоят е в „Арена Самоков” от 18.00 ч.

Leave a Reply