Малшанс за Зографски в Америка

Владимир Зографски не успя да добави нови точки към актива си за Световната купа по ски скокове от двата старта в американския зимен център Лейк Плесид на 11 и 12 февруари.
Въпреки силното си представяне в квалификациите, самоковецът остана извън топ 30 и в двете състезания. В събота Влади преодоля пресявките със скок от 121 метра и 16-и резултат от участвалите 61 състезатели. Впоследствие обаче той потъна до 46-ото място в официалния старт с далеч по-скромен опит от 104.5 метра.
Ден по-късно 29-годишният ни съгражданин бе споходен от истински малшанс. Зографски преодоля наглед достатъчните за място в топ 30 и участие във втория кръг на проявата 112.5 метра. Това бе с няколко метра по-добро постижение в сравнение със скоковете на някои от класиралите се за втория етап на надпреварата скачачи, които обаче се възползваха от корекциите за метеорологичните условия и оценките за стил и натрупаха повече точки. Влади събра общ сбор от 104.3 пункта, а последният над чертата – Йохан Андре Форфанг (Норвегия), бе със 104.6 т.
Призовата тройка в първото състезание бе оформена от германеца Андреас Велингер, който постигна първата си победа от 2017 г. насам, и завършилите на второ и трето място Рьою Кобаяши (Япония) и Даниел Чофениг (Австрия).
Победител в неделя стана Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия), следван от Андреас Велингер и Щефан Крафт (Австрия).
Именно Гранеруд продължава да води в генералното класиране за Световната купа с 1652 точки. Второто място заема полякът Давид Кубацки (1359), а трети е словенецът Анже Ланишек (1096). Владимир Зографски се намира на 38-ата позиция с актив от 51 точки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*