Новини

„Мальовица” внедри модерна техника, изнася изделия за Белгия

Общинското предприятие „Мальовица” ЕООД има повод да празнува в навечерието на новата година. Завършва четвърти проект, работата по който е започната през пролетта. На 19 декември управителката Стефка Ярловска с гордост показа кроячното помещение, където всичко е ново – високопроизводителни машини, модерна дограма.
Г-жа Ярловска разказа и за първите три проекта, които в основата си са допринесли за подобряване на условията на труд. Тук се шият различни изделия, голяма част от които за износ в Белгия.
Докато по принцип в този тип предприятия могат да работят трудоустроени и здрави в съотношение 30 към 70, тук са 50 към 50. В предприятието сега работят 14 души, четирима от които са постъпили в изпълнение на последния проект – „Доставка на машини и съоръжения на „Мальовица” ЕООД”. Проектът е на стойност 81 хил. лв.
Да поздравят колектива с успешното приключване на проекта бяха дошли кметът Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева и зам.–кметът Радослав Стойчев.
Ст. Ярловска благодари на общинското ръководство за постоянната подкрепа в работата на предприятието. Всички работници получиха подаръци от Общината и заедно с гостите се почерпиха.

Е. Иванова

Leave a Reply