Маратонът на четенето продължава в детските градини

В ОДЗ „Звънче” на 12 април продължи тазгодишният „Маратон на четенето”. С много голям интерес по-големите деца слушаха приказки, прочетени от дългогодишната библиотекарка Василка Фингарска. Малките момчета и момичета остроумно отговориха и на зададените им гатанки.
На всяко дете бе предоставена книжка за разглеждане. Стана ясно, че тези книжки ще бъдат предложени за временно ползване на детските градини, а по-късно по желание могат да се заменят с други книжки.
Г-жа Фингарска обясни на малките си почитатели къде се намира детският отдел на общинската библиотека „Паисий Хилендарски” и че в него е оформен „вълшебен кът” с дарени книжки по проекта „Вълшебната стая”.
„Много слънчеви, мили деца. Всички пожелаха отнтово да им се четат приказки. Продължаваме „маратона” във филиала на „Звънче” – „Осми март” на 26 април. Но имам гореща молба към родителите – моля ви, отделяйте повече внимание на работата на детето си с книгата, когато е възможно – довеждайте децата си в библиотеката, там те могат да ползват безценно богатство от красиво илюстрирани и съдържателни книжки”, сподели за „Приятел” В. Фингарска.
Маратонът на четенето в детските градини започна с изява в началото на април в ОДЗ „Зорница” със съдействието на филиала на общинската библиотека в Четвърти квартал.
Четенията под надслов „Куфар с книги – изненада за малките деца” ще продължат до края на месеца във всички детски градини.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*