Маргарита и Марина Бочеви – трети на балкански фестивал

Вече доста известните малки самоковски братовчедки-певици Маргарита и Марина Бочеви участваха в Третия балкански фестивал на руската песен. Изявата бе посветена на Годината на руското кино в България. Залата на Руския културно-информационен център в София бе изпълнена до краен предел. Нашите момичета, в специални костюми, бяха посрещнати и изпратени с бурни аплодисменти. Маргарита се изяви с „Арлекино” и „Чебурашка”, а Марина изпя песента на Алла Пугачова „Алых роз” и „Смуглянка”. За чудесните си изпълнения двете бяха класирани на трето място и получиха купи и грамоти.
Самоковските момичета участваха много успешно със същите песни и във фестивала на руската фронтова песен „Сребърните чучулиги”, който се проведе в същия ден в столицата. И тук Маргарита и Марина достойно представиха своето читалище „Младост” с председател Лили Шуманова. Предстои да бъде обявено класирането.
Преди столичния си гастрол двете даровити момичета гостуваха като за генерална репетиция в Руския клуб в града ни, където заслужиха много ръкопляскания и подаръци. През тази година талантливите братовчедки имаха и други успешни изяви у нас, в Македония и Сърбия.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*