Маргарита Маринкова: “Гордея се с момичетата!”

Снимка: Пламен Лобутов

Старши треньорът на “Рилски спортист” Маргарита Маринкова бе изключително развълнувана след триумфа на нейните възпитанички в турнира за Купата на България.
„Наистина това преживяване е нещо много красиво и специално и аз се гордея с момичетата”, възкликна 39-годишната специалистка. Тя добави, че отборът й е играл без напрежение във финала.
“Нямаше какво да губим, тъй като “Берое” бе непобедим през последните години. Играхме спокойно и контролирахме мача през цялото време”, горда бе Маринкова. Тя изтъкна, че отдавна не е виждала толкова много хора на женски мач и поздрави специално привържениците и на двата тима в зала “Самоков”.
“Целта ни с ръководството е младите момичета да се развиват. Затова се включихме в женското първенство миналата година. Сигурна съм, че голяма част от тези момичета ще бъдат и основа на женския национален отбор след години”, завърши Маринкова изявлението си с поглед към едно по-светло бъдеще за българския баскетбол.
Припомняме, че именно Маргарита Маринкова е в основата не само на спечелването на историческата първа купа в клубната витрина, но и в селектирането и изграждането на самия отбор. Меги спечели всичко възможно със златния набор на клубната школа при подрастващите, а сега продължава тези успехи и на представително ниво. От няколко години Маринкова е и национален селекционер при подрастващите.

Можете да харесате