Баскетбол, Новини, Спорт

България /U14/ с треньор Маргарита Маринкова и 4 самоковки спечели международен турнир

Националният отбор за момичета до 14 г. спечели първия международен турнир от новия проект на Международната баскетболна федерация за развитие на млади таланти, състоял се от 7 до 9 септември в столичната зала „Триадица”.
Нашите момичета, ръководени от наставничката в школата на „Рилски спортист” Маргарита Маринкова и от Ивайло Христов, записаха четири последователни победи и не оставиха съмнения в превъзходството си над отборите от съседните балкански държави.
Още в първата среща българките надделяха над силния тим на Турция със 70:41, а след това се справиха и със съпротивата на Румъния /59:23/, Косово /80:17/ и Македония /73:30/.
Капитанът на България, както и на шампионския състав на „Рилски” при 14-годишните – Радина Илиева, бе най-резултатна за „трикольорките” в мача срещу Румъния с отбелязаните от нея 17 точки. Радина участва и в останалите три двубоя, в които също вложи много енергия.
Съотборничката на Илиева в самоковския клуб Ивана Бонева също бе на паркета във всичките четири двубоя, като постигна общо 25 точки при много добър успех в стрелбата.
Третата самоковска представителка в националния отбор – Гергана Зашова, пропусна единствено мача с Косово, а най-добрите й показатели бяха при успеха над Македония, когато завърши с 8 т.
Последната част от самоковското каре в националния тим – Габриела Бандова, получи контузия на тренировка преди турнира и пропусна мачовете.

Делян Василев

Leave a Reply