Маргарита Маринкова попи знания от баскетболни светила в Турция

Младата наставничка в школата на „Рилски спортист” Маргарита Маринкова имаше възможността да се докосне до знанията и да почерпи от опита на някои от най-големите имена в треньорската професия на Стария континент. Маринкова участва в организирания от Международната баскетболна федерация семинар за развитие на млади треньори в Истанбул през почивните дни. В Турция бяха още трима млади специалисти от България – Радомир Стоянов от „Сливен баскет”, Йордан Иванов от „Академик Бултекс 99” /Пловдив/ и Лилия Георгиева от „Локомотив” /София/.
Лектори на родното каре в най-големия град на югоизточната ни съседка бяха легендата Желко Обрадович, еврошампионът с „Олимпиакос” и бивш играч в НБА Дейвид Ривърс, треньорът по физическа подготовка на руския гранд ЦСКА /Москва/ Костас Хацихристос, диетологът д-р Айсегюл Корухлу и др.
Сред разгледаните на семинара теми бяха „Развитие на млади спортисти: Обучение по механика на основните движения“, „Кондиция на терена: Енергизиране с баскетболни умения“, „Хранене и хидратация в баскетбола“, „Роля и задължения на помощник-треньора“, „Изграждане на шампионско мислене“, „Насърчаване и лидерство“, „Принципи на транзиция в нападение и защита“ и др.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*