Култура, Новини

Марина и Маргарита Бочеви – с бронзови медали от национален конкурс

Третият етап на конкурса за руска песен и танц от фестивала „Пусть всегда будет солнце” се проведе в Казанлък на 10 септември. Първите два етапа преминаха в София с участието на много изпълнители от училища и детски градини. Салонът на читалището в Града на розите пък събра в събота освен изпълнителите, много техни родители, а и местни жители.
Стотици деца, девойки и юноши от 3-4 до 16-17 години минаха през сцената, играейки руски танци, пеейки руски песни и рецитирайки стихове на руски. Сред тях и този път се проявиха младите самоковски таланти братовчедките Марина и Маргарита Бочеви. Техните изпълнения на „Мильон алех роз” и песента за дървеното човече Буратино извикаха силни аплодисменти у публиката. Нашите момичета много успешно преминаха през първите два етапа, а сега в Казанлък заслужиха бронзовите медали.
Лили Шуманова, председател на читалище „Младост”, остана доволна от представянето и награди децата освен с прегръдки и целувки, с посещение на прекрасната руска църква в Шипка. После всички се качиха и на едноименния връх, за да покажат уважението си към руските солдати и българските опълченци, донесли свободата на отечеството ни.

Димитрина Божилова

Leave a Reply