Марио Матиканов закри сезона с два сребърни медала в Гърция

Ски бегачът Марио Матиканов заслужи два сребърни медала в последните два старта по бягане с ролкови кънки на Балканите, които се състояха на 1 и 2 октомври в гръцкия град Верия.
В първия ден на октомври самоковецът завърши втори в надпреварата на 13 км свободен стил. Марио измина дистанцията за 23.41 мин., като остана на 7 секунди зад победителя Ставре Яда от Северна Македония. Призовата тройка пък бе попълнена от друг македонец – Дарко Дамяновски. Четвърти и седми се наредиха другите двама български представители – Даниел Пешков и Тодор Малчов. Между двамата пък завършиха най-добрите ски бегачи на Гърция – Апостолос Ангелис и Николаос Цурекас.
Ден по-късно именно Цурекас поднесе изненадата и спечели масовия старт на 15 км. Той триумфира във вълнуващ финален спринт, при който изпревари с 3 стотни от секундата Марио Матиканов и с шест стотни от секундата Даниел Пешков. Във финалния спринт участваха още петима състезатели, като заелият осмо място българин Тодор Малчов бе с изоставане от по-малко от 5 секунди зад победителя.
Успешните стартове в Гърция сложиха точка на един много добър летен сезон за Марио Матиканов, който преди това спечели сребърен и бронзов медал от състезания в Пониква и Крушево в Северна Македония.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*