Мария Гергинова и Георги Атанасов са победители в програмата „Научи се да караш ски” в Боровец

Дейността по програмата „Научи се да караш ски“ за този зимен сезон бе закрита с оспорвана надпревара на 23 март в Боровец на новите най-добри малки скиори. Участваха 55 ученици от Самоков, Говедарци и Долна баня, направили през март първи стъпки в ските с помощта на инструкторите от ски и сноуборд училище „Бороспорт“.
Надпреварата се състоя на писта „Иглика“, а скиорите получиха аплодисментите на генералния секретар на ски федерацията Пепа Мицева, на изпълнителния директор на „Бороспорт“ Георги Кочов и на зам.-кмета на Самоков Люба Кленова. Край трасето и много родители, учители и ученици подкрепяха бъдещите звезди на белия спорт.
При момичетата с най-добро време завърши Мария Гергинова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“. При момчетата за златния медал при сериозна конкуренция се пребори Георги Атанасов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Двамата шампиони получиха голямата награда – ваучер за 4-дневна ски ваканция в Банско от 29 март до 2 април и 2-дневна уикенд лифт карта и ски оборудване за сезон 2018-2019 в Боровец. Всички участници в състезанието пък си тръгнаха с подаръци от спонсорите на проявата – „Мтел” и шоколади „Милка“. За най-добрите предстои финален лагер от 4 дни с обучение в Банско.
В традиционното начинание, което тази зима се проведе за 6-и пореден път, участваха 345 ученици от началните класове от училищата в Самоков и района. Заниманията продължаваха по 4 дни. Транспортът, храната, екипировката, лифт картите и обучението бяха осигурени от „Бороспорт“. Обучението приключи със състезание, което определи и най-добрите – 55-те участници в надпреварата на 23 март.
„Научи се да караш ски“ е уникален социален проект, защото всяко дете, независимо от възможностите си, може безплатно да се научи да кара ски. Успяхме да разширим географията на проекта. Програмата се осъществява в 7 ски зони. Както обикновено, състезанието в Боровец бе организирано перфектно, а децата се справиха отлично. Най-важното е, че всички бяха усмихнати и щастливи, нямаше произшествия. Надяваме се, че проектът ще продължи и през следващата година и че интересът към него ще бъде все така голям. Отзивите са страхотни – родители, ученици и учители са доволни, ските стават част от живота на децата”, сподели Пепа Мицева.
Самата програма се финансира от Министерството на младежта и спорта и се осъществява със съдействието на просветното министерство.

Росица Стойкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*