Други, Новини, Спорт

Мария Чепилова с бронз от световното по карате

Мария Чепилова и Мартина Хаджийска

Страхотен успех постигна състезателката на самоковския клуб „Сатори” Мария Чепилова по време на световното първенство по карате киокушин за юноши и девойки, състояло се на 3 и 4 декември в Двореца на културата и спорта във Варна. 15-годишната деветокласничка в ПГ „Константин Фотинов” спечели бронзов медал в своята възрастова категория за девойки младша възраст /60+ кг/ и напомни за най-добрите си години, когато именно в морската ни столица стигна и световния връх /2013 г./. Нашето момиче отстрани последователно каратеки от Сърбия и Украйна, но отстъпи на полуфиналите на състезателка от Русия.
Другата самоковка-участничка в световното Мартина Хаджийска също остави отлични впечатления с представянето си. Нашето момиче победи испанка на осминафиналите при девойките старша възраст /до 65 кг/, но отново състезателка на Русия я отказа от борбата за разпределението на медалите.
Треньорът на клуб „Сатори” Румен Санкийски също пътува за Варна и оказа подкрепа на двете си възпитанички.
Каратеките от националния отбор на България завоюваха общо 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала. В планетарния форум участваха общо 666 спортистки от 33 страни.

Leave a Reply