Баскетбол, Новини, Спорт

Мартина Гамбиража аут за 6 месеца след тежка травма в коляното

Мартина Гамбиража. Снимка: Ивайло Андреев

Тежък удар претърпя най-новото попълнение в редиците на “Рилски спортист” Мартина Гамбиража. Хърватката скъса кръстна връзка на коляното по време на тренировка и заради травмата ще пропусне остатъка от сезона.
Гамбиража е минала преглед в столицата, който е установил степента на контузията. Тя веднага е била оперирана от д-р Захариев в “Пирогов”, след което е станало ясно, че ще е аут от терените за около половин година.
“Какъв малшанс само! Тъкмо мислехме, че сме намерили точния човек за този пост, в което съм убеден, и виждате какво се получава… За съжаление стават такива неща в спорта и не ни остава нищо друго, освен да се примирим”, разочарован бе наставникът на самоковки Иван Лепичев.
Специалистът от Бобошево пожела на Гамбиража успешно възстановяване и да се завърне още по-силна на паркета.
Най-вероятно още преди Коледа Мартина ще се завърне в родината си, където ще се подложи на серия от възстановителни процедури.
В нейно отсъствие диригентската палка ще поемат Вероника Джикова и Ива Терзиева. Джикова доскоро също бе контузена, но вече е готова за игра, а Терзиева постигна личен рекорд от точки в двубоя с “Нефтохимик”.

Leave a Reply