Зимни спортове, Новини, Спорт

Марто Бойчев и Неда Пенчева триумфираха в слоупстайла за купа “Мачирски”

Младите самоковски сноубордисти продължиха с впечатляващото си представяне през сезона и по време на състезанието в атрактивната дисциплина слоупстайл за купа “Мачирски”, състояло се в неделя, 19 март, на писта “Ветровала” на Витоша.
Марто Бойчев запази най-доброто от себе си за последния трети рън, при който постигна 62.5 точки и заслужено стана № 1 при 11-годишните. Съотборничката му клуб в “Бороборд” Неда Пенчева също се окичи със златото в своята група за момичета до 15 г. Втори в същата възрастова група при момчетата се класира друг представител на “Бороборд” – Борис Петров.
Никола Бушев от другия самоковски клуб “ОуТиПи” пък успя да натрупа 55.5 пункта в последния си рън, които му осигуриха третото място при 13-годишните.
Малшанса да завършат четвърти – на косъм от място на почетната стълбичка, имаха Симеон Чалъков и Иван Христов от “Бороборд” и Камен Сотиров от “ОуТиПи”.
Още няколко самоковци финишираха в топ 10 – Иван Ахтаподов, Антоний Антонов, Никола Василев, Пламен Кръстев и Димитър Кучиев от “Бороборд” и Георги Караджинов и Марио Веселинов от “ОуТиПи”.

Leave a Reply