Здраве, Новини, Читателски

Маски в железариите има, а в аптеките – не

Постоянно в тази обстановка на пандемия се говори, че трябва да ходим с маски, дори и заповед специална излезе /макар че после я отмениха/. Така или иначе, маски на обществени места са необходими, за да се предпазим от заразата, но откъде да се снабдим с тях?
Преди няколко дни се опитах да вляза в магазин да си купя хляб. Не ме пуснаха, защото съм нямала маска. Но откъде да намери човек маска. Не става въпрос за цените, а че въобще липсват…
В аптеките от много време търся – все няма /извинявам се, ако междувременно в някоя аптека са доставили/. Вчера случайно намерих маска в… магазин за железария. Позната ми каза, че тя също се снабдила с предпазни маски от друг подобен магазин.
Но защо в тези магазини има маски, а в аптеките /които в града ни сигурно са над десет/ няма? Да не би наличните маски да не отговарят на изискванията? Или някоя друга е причината?
Сега, обяснимо, и без това много малко търговски обекти работят. Постоянно се отправят призиви да си стоим вкъщи. Затова всяко излизане трябва да е максимално ефективно. Човек и без това влиза в аптеката за лекарства, би трябвало там да има и маски. Дано да е временно това абсурдно положение…

Е. Николова

Leave a Reply